Més informació

Hem preparat un conjunt de preguntes i respostes més freqüents i un espai d'aquells enllaços web que considerem útils per ajudar-te a entendre millor la teva malaltia.

Preguntes i Respostes Freqüents


No està documentat que la dieta tingui una relació directa amb l'aparició del càncer de mama. No obstant això, és important mantenir una alimentació variada i un pes adequat a l'edat, per tenir una bona salut.

No. Només entre un 5% - 10% de tumors de mama són deguts a la presència d'un gen (BRCA 1 o BRCA 2), la resta són per altres causes desconegudes.

En un percentatge petit de casos pot tornar a reaparèixer després d’anys. Per aquest motiu es realitzen seguiments i vigilància periòdicament i per espais llargs de temps, amb la intenció de si tornés a reaparèixer el tumor, detectar en una etapa molt precoç.

No. El tractament quirúrgic és el tractament d'elecció davant d'un càncer de mama, però això no vol dir que hagi d’esser extirpat el pit completament, això dependrà de diversos factors mèdics que el seu especialista haurà de comentar amb vostè i explicar-li. Només en alguns casos és necessària la realització de mastectomia.

No, avui en dia no hi ha cap tractament alternatiu que substitueixi la quimioteràpia i la radioteràpia. El càncer de mama es cura si es segueixen els tractaments que s'han desenvolupat en investigacions científiques.

No. L’eficàcia del tractament no ve determinada per la intensitat dels seus efectes secundaris. A més les persones toleren de manera diferent els tractaments.

Aquesta és una decisió que depèn totalment de la dona i ha de decidir ella mateixa. Els professionals li donaran tota la informació que sol·liciti en relació al procediment a seguir, destacant els pros i els contres.

La Radioteràpia altera la pell i els teixits de la mama, i això pot modificar els resultats estètics aconseguits amb la cirurgia reconstructiva immediata.

La Radioteràpia altera la pell i els teixits de la mama, això, de vegades, dificulta una possible reconstrucció diferida, no obtenint resultats estètics tan satisfactoris.

No, n’hi han múltiples factors que influeixen en el resultat final.

Tornar a la pàgina principal